HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35) Ki a süket?
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2009.11.10. 11:16 Meiklokje

Mit kell tudni....

Azért hogy valami jót is írjak, ne negatívkodjunk annyit, meg kell említenem, hogy  a megyei központban találtam egy ingyenes kiadványt. A címe: Mit kell tudni a foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatásról hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatása esetén?

Ebben nem csak a fogyatékosokról van szó, hanem egyéb okokból hátrányos helyzetűekről is, úgyhogy főleg csak a  ránk vonatkozó részről írok ide (az mondjuk itt sem derül ki mindig,h milyen jogszabályok vonatkoznak ránk pontosan), hátha segít valakinek.

"Hátrányos helyzetű az a személy , aki álláskereső és

-1. legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, vagy

-2. a foglalkoztatás megkezdésekor az ötvenedik életévét betöltötte, vagy

-3. a 25. életévét be enm töltött pályakezdő álláskereső, vagy

-4. a nyilvántartásba vételt megelőző hat hónapban nem folytatott rendszeres - az Flt. 58. § (5) bekezdése e., pontjában meghatározott kereső tevékenységet, vagy a mukaügyi központ leglaább huszonnégy hónapja álláskeresőként nyilvántart, vagy

-5. a saját háztartásában legylább egy 18 évesnél fiatalabb gyermeket egyedül nevel, vagy

-6. a foglalkoztatás megkezdését megelőző 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetőleg terhességi gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, vag yápoláso díjban ráészerült, vagy

-7. a foglalkoztatás megkezdését megleőző 12 hónapon belül előzetes letartoztatásban volt, szabadságvesztés, vagy elzárás büntetését töltötte

A bértámogatás megállapítása során megváltozott munkaképességűnek személynek kell tekinteni azt a személyt, aki

- a. rehabilitációs járadékban részesül

-b. álláskerső, és aki megváltozott munkaképességű munkavállalok foglakoztatásához nyújtható költségvetési támogatásról szóló 177/ 2005. (IX.2) kormányrendelet 2. § e. pontjában meghatározott feltételeknek megfelel (na engem ez érdekelne részletesen és érthetően...)

A támogatás mértéke, időtartama:

A támogatási feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatás nyújtható a támogatással érintett munkavállaó foglakoztatásához:

a., Hátrányos helyzetű álláskereső munkaviszony keretében történő foglakoztatása esetén a támogatás a munkabér járulékainak legfeljebb 50%-ának megfelelő  összeg, legfeljebb egy év időtartamra, legalább 24  hónapja nyilvántartott álláskereső esetén legfeljebb kétévi időtartamra.

b.,Megváltozott munkaképességű szmeély munkaviszony keretében történő foglakoztatása esetén a munakbér és járulékai legfeljebb 60%-ának megfelelő összeg, legfeljebbb egy év időtartamra, leglaább 24 hónapja nmiylvántartott álláskereső esetén legfeljebb kétévi időtartamra.

A foglakoztatás bővítését szolgáló bértámogatás igénylése:

A támogatás a foglakoztatást megelőzően benyújtott kérelem alapján állapítható meg. A kérelmet munkaadó székhelye, telephelye szerint illetékes kirendeltségén lehet benyújtani.

A támogatás elbírálása, folyósítása:

A támogatás mértékeiről, időtartamáról, a támogatás részletes feltételeiről a munkaadó és a regionális munkaügyi központ kirendeltsége hatósági szerződést köt."

Remélem segítettem valamit, ha nagy az érdeklődés, akár be is scannelhetem az egész prospektust, nem írtam be csak  a lényeget.

 

1 komment

Címkék: munka állás


A bejegyzés trackback címe:

http://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr81508697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kisördög22 2010.03.05. 14:42:45

Nem tudja véletlenül valaki, hogy alkalmi munkavállalói könyvvel végzett munka mellett kaphatom-e az alanyi jogon járó emelt összegű családi pótlékot....?