HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.07.10. 12:52 Meiklokje

Sosem fogy ki a téma:)

Ellenőriztek megint a BKV-n a papírom mutattam fel,hiába vettem meg a diákbérletet. Elkérte az ellenőr,elolvasta és mososlyogva visszaadta. Mondtam is neki,h elhagytam az igazolványt,de igyekszem pótolni. Nem volt gond.

Amikor  mentem hazafelé  a buszmegállóban odajött hozzám egy hajléktalan(csak én voltam ott, más nem várakozott). Hiába mondtam neki, h nem hallok, nem értette meg. Csak mutogatott meg magyarázott vmit,de a foghiányos szája és a koszos borostája miatt semmit nem lehetett róla leolvasni. Kb 10 perc múlva abbahagyta és olyan lenézően legyintett,h durván meghökkentem. Úgy csinált,mintha én lennék agybeteg! De ő nem fogta fel,h nem hallok. Még jó, h nem kezdtem el neki magyarázni, h miért nem tudom még szájról sem leolvasni. Nameg inkább én nézhetném le (de nem fogom!!!), mert én betegségem ellenére is képes vagyok dolgozni, meg iskolába járni egyszerre, ő meg valószínűleg kuncsorog egészséges létére..... Hát rosszul esett, h lenéz, de túlteszem magam rajta.

Az új albimban van kábel-tv és rájöttem,h a BBC-prime-on van magyar felirat. 8 nyelvből lehet választani!!!! Ráadásul szinte minden feliratos,ha jól tudom. Többet tesz ez az adó a magyar siketek egyenlőségéért, mint a magyar közszolgálati tv (bár hozzátenném,h a magyar 1-en is tényleg igyekeznek bővíteni a siketeknek is elérhető műsorok számát)!!!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv elmélkedés felirat albi


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr68562101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.