HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.07.29. 10:54 Meiklokje

Vendégposzt-Miszrál és a Tour de Sinosz külső szemmel

A V. által írt élménybeszámolót teszem közzé és holnap ezt egy részletesebb követi majd. Mindent kiteszek,amit küldtök,úh várok más siketes élményeket is! Nem csonkítok meg egy szöveget sem, max. a neveket rövidítem, hátha nem egyezik bele, akiről szól.

Tehát Verbucsin élményei:

  "Első gondolatom a Tour de Sinosszal kapcsolatban fejteném ki. Én, mint külső szemlélő láttam a lelkes készülődőket itt a Sinosz épületén belül és kívül egyaránt. Az útvonal megtervezve hónapokkal előtte, Sinoszos pólók 2 féle színben és útravalóul folyadék. Az útvonal, kerékpár ellenőrzés és lelkes társalgások folytak. Fotóanyagok halmaza a túráról, indulásról és végéről egyaránt készült. Bp-ről körübelül 15en indultak és Vácott volt egy csomópont ahol még csatlakoztak a túrához és egyeztettek. Sajnos a túra során 1-2 „baleset „volt, de mindenki megúszta egy kis kerék deffektel és ferdüléssel,de a résztvevők megoldották. Van, aki vonattal fejezte be a túrát, van, aki teljesítette a túrát teljes egészében, ki így ki úgy, de élménnyel gazdagodhatott a végére. 

  Misztrál fesztivál 

Felállítva a SINOSZ sátrat, szóróanyagok és lelkes munkatársak magyarázzák az érdeklődőknek a jelnyelv és a Sinosz fontosságát, és volt akit a tanfolyam is érdekelt. 

Volt egy megfigyelésünk, kedves beszélgető társam hívta fel rá a figyelmemet, hogy amint az emberek észre veszik, hogy ez a beszéd „más”, mint a hangzó beszéd, egyből tartózkodóan jöttek el mellettünk,de volt, aki megállt és kedves szemlélőként szemlélte a társalgást. Ez külsőleg szemlélve, kezdő laikusként idegesítő, hogy az emberek ennyire félnek az új és ismeretlen dolgoktól. Koncertek jól sikerültek, főleg ahol jelnyelvi előadók is ott voltak, mivel azt hallottam és láttam legfőképpen. Nagyon izgultak, de a végére feloldottak, és lelkesen álltak a feladat elé, bár egy- egy kis baki belefért. A hallókészüléket viselők számára, megkönnyítette, az élvezhetőséget, egy bizonyos indukciós hurok is.

Koncert után, volt olyan művész, aki odament hozzájuk és gratulált a kiváló eredményért. 

Ez számomra, mint külső szemlélő egy olyan feledhetetlen élmény volt, hogy igen is lehet élvezni a zenét „csend-ben” is. Örömmel töltött el, ahogy a siketek táncoltak és átérezték a zene élményét, olyan lenyűgöző kép tárult elém, ami által olyan gazdag lettem, hogy soha nem felejtem el, hogy igen is, ilyen is van. Javasolni fogom, hogy ebből a megrendezett alkalomból szokás illetve hagyomány teremtődjön, hogy igen is, azok számára is élvezetes legyen egy zenei fesztivál, akik nem a hangzó beszédet használják, és ezúton gratulálok a szervezőknek, jelnyelvi tolmácsoknak és a zenekarok tagjainak. "

 

Köszönjük V.!!!! Hogy ne érje szó a ház elejét ,én ma nem írok semmit, hanem kicsit kipofozgatom az eddigi posztokat. Eléggé gyorsan írtam őket,tuti tele vannak helyesírási hibával:P

 

 

2 komment

Címkék: szabadidő sinosz jelelés vendégpost


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr57590685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eper · http://epreserdo.freeblog.hu 2008.07.29. 14:41:56

Ugyan már, alig van helyesírási hiba...:P
Amúgy én ezen sosem izgatom magam: a hibám is én vagyok. Meg különben is, a te blogodon te vagy a főnök, tehát annyi és olyan hibával pakolod tele, amennyivel csak jólesik:D:D
Lázadó szellemem előtört... ;-)

Meiklokje 2008.08.01. 23:17:17

Hát csak szeretném,ha nem azon akadnának fel,h mit h írtam,hanem azon,h mit írtam:P
Amúgy nem vagyok "Magyar Helyesírás szabályai szakértő", de megteszek minden tőlem telhetőt. Esetleg lehetne egy helyesírásellenörző opció is ezen a blogszerkesztőn......
süti beállítások módosítása