HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.08.01. 23:06 Meiklokje

Látnivalók

Ez lesz az utolsó poszt Olaszországgal kapcsolatban,de bárkinek bármi kérdése van még, tegye fel nyugodtan. A lényeg h minden négyzetméteren van palazzo,meg templom meg szép kis utca stb...,ezeket most nem említem meg,csak az érdekesebb dolgokat:)

Szóval programajánló siketeknek. Mi végig csak számora élvezhető programokat szerveztünk,úh következzenek akkor:)

TORINO:

Ajánlatos Luigi Kossuth szobrával kezdeni és befejezni a kirándulást:) Poén,h ott messze is van vmi magyar:) Az emléktáblája is közelben van, úh meg lehet tekinteni a lakását is, h  hol volt. Azon gondolkodtunk, h évente hány magyar láthatja ezt  a szobrot? kb. 15re tippeltünk. H tényleg maradandó legyen a dolog elénekeltük a "Kossuth Lajos azt üzenté"-t. Remélem hagyományt teremtettünk vele:P

Ezenkivül fontos Torino piercingje:) Egy kortárs művész alkotása az egyik ház sarkán és még vér is van mellé festve. Ha valaha rájövök, h h lehet ide képet tenni ,akkor majd megmutatom:)

Most nem sorolom,h milyen ezerféle palazzo van ott, azt mindenki megtalálja, ha akarja, ha nem:) Fontosabb, h van Filmmúzeum meg Egyiptomi Múzeum (Kairó után a második legnagyobb). Mi a múmiagyűjteményt tekintettük meg, unalmas volt egy óra után, h még mindig ugyanaz van. Viszont volt egy hatásvadász terem tele óriási szobrokkal, azt megéri megnézni. De sok időt, csak Egyiptomfanatikusok szánjanak rá. Semmit nem kell hallani, úh kiváló siket program, bár elkell az angol v olasz nyelvtudás, mert ezen a két nyelven vannak kiírva az információk.

Az abszolút favorit pedig az aperitivo volt: ez csak arrafelé menő. Azt takarja, h befizetsz 7 eurót és kapsz egy koktélt, ami mellé korlátlan fogyaszthatsz a svédasztalosan kitett kajákból. Annyira finom sonkák meg öntetek voltak. Nyammmmm!

A leplet is megtekintettük (volna) de nem lehetett sajna semmit sem látni. Mondjuk azért van kisugárzása a helynek, érdemes meglesni. Amúgy teljesen csöndben kell ott maradni, tilos beszélgetni, úh itt siketek előnyben, mert jelelni tuti lehet:)

GENOVA:

Tengerpart Genovában majd tengerpart egy közeli faluban, Soriban. Gondolom nem kell részleteznem, h milyen jó ott dögleni egy siketnek is. A tengermorajlást meg odaképzeltem:)

Ami a legfontosabb és se hallani, se semmilyen nyelven nem kell tudni hozzá: Európa legnagyobb akváriuma!!!!! Annyi sok érdekes és iszonyat édes állat van ott!!!!! (Külön kiemelném a pingvinkollekciót....) Nagyon lenyügözó, bár szegény állatkák.....

Fagyi!!!!! Nagyon jó cukormentes fagyizót találtunk,mindig visszazarándokoltunk. Kötelezővé kéne tenni a folyamatos fagyizást Olaszországban:) Meg sok-sok kávé! Ki kell próbálni a minikávékat:P

Valamint van egy fenomenális remekmű,ami nem tudom mit ábrázol a kikötőben, de mindenképp megér egy pillantást:) Nem lövöm le a poént, tessék meglesni:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: olaszország szabadidő múzeum


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr82596736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása