HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.08.25. 22:06 Meiklokje

Balaton-Vonyarcvashegy

Többéves jó szokásunkhoz híven megint Vonyarcvashegyen töltöttünk egy hetet. Mivel siket szempontból semmi igazán különös nem történt, ezért főleg a siketek számára élvezhető kikapcsolódási lehetőségekről fogok beszélni, mert a jó öreg „Vonyarc” megérdemel egy kis reklámot:)

Odafelé busszal mentünk és a sofőr kb. fél órát nézte az igazolványom, mert nem ismerte, és ő volt az első életemben, aki megnézte,h érvényes-e a matrica:)

Amikor odaértünk, kiderült,h pont bornapok vannak. Gondolom ecsetelnem sem kell, h ez milyen lehetőségeket kínál egy siket számára:) Egyedül a szerdai koncertet nem tudtam kiélvezni itt, de a többiek állítása szerint, bár nem volt hamis az énekesnő, azért nem maradtam le semmiről:) Amúgy itt végigkostólgattam pár bort (diéta félrelökve:P) meg voltak mindenféle sültek,amik közül a kedvencem a kemencés krumpli volt. Nyammmmm. De a kürtős kalács is mély nyomokat hagyott ám bennem!

Napi programunk a strand volt. Régebben volt oda fogyatékos belépő is, de amióta van SINOSZ kártyám ez megszünt ott sajna. Amúgy tiszta jól el lehet ott lenni, siketeknek is van sokféle szórakozási lehetőség:

Játékterem (engem innen csak a léghoki érdekel,de az minden mennyiségben:)).

Minigolf(mindenhol ki volt írva,nagyon reklámozták,h a strandon van,de mi sose találjuk…)

Vizicsúszda (ezt ki kellett hagynom az egyensúlyzavaromtól való félelmem miatt)

Ugrálóvár (korhatár és egyensúlyzavar miatt sajna ez is kimaradt)

Surf (ugyanazon okokból kihagytam)

Kötélpályás vizisí (soha nem merném)

A strand mellett még van szabadtéri mozi is, amit imádok,most nem volt feliratos film, de remélem gondolnak a siketekre és jövőre adnak majd.

Aztán mi van még? Lehet túrázni a közeli kilátóba. Már régóta nem voltam, de állítólag még megvan. Amúgy a faluban is érdemes sétálgatni, mert minden szép és rendezett, ráadásul nincs akkora tömeg, mint mondjuk pl. Siófokon. Ezenkivül még átmegy a falun a Balaton körüli biciklitúra útvonal és a nosztalgiagőzösre is fel lehet szállni, ha épp arra robog.

Minden ki volt írva normálisan, nem kellett kérdezgetni semmit és alig merem kimondani,de úgy látszik,h ide jutottunk: a balatoni árak kész felüdülést nyújtanak a pesti árak után!!!!!!!! De most komolyan, sosem gondoltam volna, de sajnos így van. Először csak a szezonvége hangulat számlájára írtam, de úgy néz ki, h nem ez volta döntő…

Az előző posztokba nem tudom,h miért nem lehetett kommentelni,de úgy nézem,h mostmár lehet,úh várom őket:)

2 komment

Címkék: balaton utazás szabadidő felirat


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr11632885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lealina 2008.08.28. 21:46:48

A barátainkkal mi is nyaraltunk már Vonyarcon. Valóban jó kis hely. 2005-ben még megvolt a kilátó. Meg is másztuk. :)

Meiklokje 2008.08.30. 21:52:49

Szégyellem, de én ezer éve nem másztam meg. Gyerekként mindig felmentünk, de most vhogy nem vonz, meg láttam már eleget:)
De talán majd jövőre...:P
süti beállítások módosítása