HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.09.21. 21:09 Meiklokje

A hétvége

 

Akkor következzék egy újabb beszámolóJ

Tehát csütörtökön voltam  önkénteskedni. Odamentem a Gödörbe, de se munka, sem szervező nem volt ott, pedig 10 perccel a megbeszélt időpont előtt jelen voltam és egy órát tébláboltam ott kb.

Még csütörtök este hazamentem, mert péntek délelőtt jöttek  a külföldi vendégek. Tiszta poén volt, már 2 éve nem láttuk egymást, jó volt talizni. A lényeg, h szerintük nem változott a hangszínem, pedig sokan mondják   a környezetemben. Papíron kommunikáltunk és kaptam hallássérülteknek való felirattal DVD-t.

Szombaton családi buli voltJ Így a  Sehen statt hören-t csak kicsit láttam, de ott is egy hasonló rendezvényről tudósítottak, mint a most hétvégi volt. Sajnos nem volt időm nagyon jegyzetelni, meg figyelni is kétfelé figyeltem közben, úh most csak két mondatban foglalom össze a lényeget, ami érdekes lehet:

Mivel a náci Németországban (ebben az időszakban alakult az ottani SINOSZ)  Hitler (félre?)vezetésével nagyon sok siket segített a zsidók  elleni fellépésben, ezért a szervezet hivatalosan is bocsánatot kért az egész zsidó néptől.  Emellett a fesztivál idején külön kiállítást szenteltek a zsidó siketeknek,  mivel nekik még más előítéletekkel is meg kell küzdeniük , és így szeretnék a z ő problémájukra felhívni a figyelmet. Ezenkívül még sok új dolog volt,de sajna nem tudnám elég jól elmesélni így 2 nap távlatából, úh ha lesz ismétlés, akkor beszámolok majd  róla.

Vasárnap voltam vásárban a vendéggel. Ilyenkor azzal a hátránnyal jár a hallásvesztés, h nem tudok alkudniJ Így ez a feladat másra kellett,h háruljon. De a szokásos vásári program, a lovak és kiskutyák,nyulak végigsimogatása nem ütközött akadálybaJ Aztán este epdig amikor jöttünk a vonattal és láttunk őzikéket irigykedtem  a őzikékhez képest is feltünően nagy füleikreJ

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr85674838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.