HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.09.29. 20:18 Meiklokje

Mix

A legfontosabb, hogy ma magától jelzőkutyává vált a munkahelyemen a kutya. Ugynias magától rájött, h jelez nekem külön,ha jön a postás, mert ha csak az ajtóban ugat, arra én nem reagálok, legtöbbször észre sem veszem, h ő lát vmit. Így esett,h ma a szokásostól eltérően ugatás helyett odaállt elém és elkezdett mint az örült az ablak irányába ugrálni. Így rájöttem,h akar vmit, úh odamentem és láttam,h csönget a postát(nem tudom h kétszer csengetett-e:P) A lényeg h kimentem persze aztán kiderült,h olyan embernek akart levelet kézbesíteni,aki ott se lakik,úh vkivel jót tettem,h nem keveredett el a levele:) Megkérdeztem egy siket témában kompetensebb embert és azt mondta,h a kutyák tudják,ha vki siket és úgy viselkednek vele. Érdekes,h az emberek akkor miért nem érzik meg?

Hírmorzsák:

Olvastam,h az egyik párt most fel akarja karolni a jelnyelv elismerését. Kíváncsi vagyok,h h fog menni,izgatottan várom a lépéseket.

A Corvinus Egyetemen esélyegyenlőségi szakközgazdász szakot indítanak. Remélem,h a siketek is profitálnak ebből vmit.

Ezenkivül mivel még csak most sikerült egy példányt beszereznem,ezért bejelentem hogy megjelent a blogról egy kis írás a HASÉ legutóbbi számában.e

 

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr99687939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalakóta 2008.09.29. 21:19:40

Még valami a kétnyelvű iskolához:
Ha (majd!) hivatalossá teszik a jelnyelvet, akkor majd kell kérni segítséget a kétnyelvű iskolához és az országos jeltolmácsszolgálathoz is.

Az iskolához még: egyszer találtam egy írást, amiben egy kétnyelvű általános iskoláról volt szó, ahol mindent elmondanak mindkét nyelven.

Ariadné · http://ariadne-fonala.blog.hu 2008.09.29. 21:44:38

Pontosan mi is ez a HASÉ? Olvasható valahol online?

Meiklokje 2008.09.29. 21:53:54

A HASÉ a SINOSZ által kiadott Hallássérültek c. újság neve. Az országban bármelyik postán meg lehet rendelni elméletileg, és sztem nincs online változata, vagy legalábbis nem tudok róla.