HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.10.06. 21:18 Meiklokje

Dogshow-2008

Szombaton egy nagyon jókis esemény szemtanúi lehettünk. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagyszabású egy kutyakiállítás. A világ minden tájáról érkeztek és volt rengeteg kutya. Jegy nem volt külön fogyatékosoknak (csak kerekesszékeseknek), azért megkérdeztük és kaptam gyerekjegyet a SINOSzkártyára:) Kedves volt a jegyeladó hölgy:)

Hát nem is tudom szavakba foglalni,h milyen jó volt. Kb. 15000 kutyát lehetett a 3 nap alatt megnézni és rengeteg versenyszám, bemutató is szórakoztatta  a közönséget. Lelátóról lehetett nézni egy színpadnak elkülönített részt,ami ki is volt vetítve. A kivetítő azért is jó ötlet,mert a versenyszámoknál odaírták magyarul és angolul is hogy mi milyen kategória,így aki halló kisérő nélkül ment,az is tudhatta,h miről van szó. Ezenkivül ügyességi vetélkedők is voltak,amihez ugyancsak nem kellett hallani,csak nézni:)

Nagyon pozitívnak tartottam,h minden elérhető volt kerekesszékeseknek, és a színpad is úgy volt,h mivel nem tudnak felmenni a lelátóra,ezért a bemutató mellé tudjanak "parkolni". Az elválasztó kerítés pont olyan magas volt,h a székből nézve is simán lehetett látni mindent szerintem.

Egy dologra hívnám fel a figyelmet,ami nem ide kapcsolódik, de ez a vesszőparipám. Szóval nem elég, h alig feliratoznak vmit,még azt is rosszul.  Ma pl. a Barátok közt-nél felejtették el a feliratot. Ami nem is nagy gond, mondhatnánk,nem kultúrműsorrol lévén szó,de nekem akkor is fontos a szájrólolvasás tanulása miatt.Ha pedig nem nézem minden nap,és nem tudok minden apró történést,akkor nehezebben következtetem ki,h mit hogy mondanak. Ha tudom,h miről van szó,jobban tudok a szájakra összpontosítani és a feliratra. Mint kezdő szájrólolvasó, nekem fontos,h naponta gyakoroljam ezt a fél órát,nem?

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr27700207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsee 2008.10.07. 21:50:58

Szia!

Hát igen, nem minden kutyakiállítás ilyen, de most ki kellett tenni magukért, hiszen mégis csak európai szintű volt. A "kisebb" kiállítások is jók, én is voltam már, sőt még ki is állítottuk a kutyánkat. De annyi félét lehet látni, meg némelyik annyira aranyos. :)

Nem tudom, hogy olvastad-e a korábbi kommentemet... semmiképpen sem szeretnék tolakodó lenni, de nagyon fontos lenne, ha fel tudnám venni veled a kapcsolatot (egy egyetemi feladatom miatt)! Kérlek szépen írj egy e-mail, amire tudok válaszolni.

Marcsi

verbucsin 2008.10.09. 08:58:28

szio!
tegnap megtudtam,hogy van szájról olvasási tanfolyam a SINOSZ-ban, lehet rá jelenkezni, gondoltam ez fontos info!

Hallogatomnál meglehet rendelni azt a dvd-t én ugy tudom, a cimet szerintem megtalálod a honlapon.

örülök,hogy jól érezted magad!

Cochleáról szerintem meg olvasgass a neten még.

puszi

verbucsin 2008.10.09. 09:04:57

bocsi, hallatlannál.

Meiklokje 2008.10.09. 22:25:42

marcsee: már írtam:)
verbucsin:
én jártam előző félévben a szájrólolvasás tanfolyamra, és most a munkám miatt nem tudok sajnos....
a dvd beszerzése folyamatban van,remélem meglesz:)