HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.08.31. 22:56 Meiklokje

"Szabó Magda: Pillanat"-folytatás

Tehát a beígért Szabó Magda folytatás: Sajnos nem lesz körömrágás és egyéb izgalmak, mert ma be is fejeződik róla a sorozat ugyanis Cicus meghalt:( Mint mellékszereplő amúgy sem jósolhattunk neki nagy jövőt, főleg, h öreg volt és szerelme, Caieta is csak leplekbe burkolt élőhalott volt, akinek nincs is bőre. Szóval a történet az,h amikor Tróját felégették, a frígek Aphrodité segítségével Itáliába menekültek, mert a trónörökös valójában Aphrodité unokája volt. Viszont a feleségét, Creusát ott kellett volna hagyniuk és a segítőket is. Caeita a palotadajka volt, és szerelme  a nyelvetlen Cicus miatt hívta Aphrodité ikertestvérét. Ő egy olyan istennő,aki minden kérést teljesít, de cserébe  annak,aki  megidézte nagy árat kell fizetni.Ezért még soha senki nem idézte meg, mert nem tudták pontosan,h mi is az a nagy ár. De Caieta meg akarta menteni Cicust és az iránta érzett szerelme miatt megidézte,h mentse meg őket.
("Panthus elcsodálkozva érezte, milyen abszurd és milyen igaz, és az is,h egy palotadajka meg tudta állítani az égi apparátust egyetlen sikolyával,pedig csak egy tessarát szeretett volna kérni Creusától, amit egyébként nem kaphatott volna ,s lám, megbénított köröttük minden görögöt és ellenséges istent az egy sikoltás,ami szegény Caeita torkából kitört,nem Trójáért, dehogy, Cicus nyelvetlen szája biztonságáért"-93.o.)
 Ekkor jött a bonyodalom. Az istennő annak rendje és módja szerint megjelent és a következőket tette: megölte a trónörököst és utána azt kellett hazudni,h valójában Creusa, a felesége halt meg és a trónörökös az ő testébe bújt,így megmenekült  a feleség és a szolgái is . Viszont Caeita elvesztette a bőrét és egyéb külső dolgokat így leplekbe kellett csavarni és kosárba tenni,h másnak ne tűnjön fel..Utána  a megmaradt frígek az áltrónörökös Creusa irányításával elmentek Latinus király udvarába, h új birodalmat alapítsanak úgy,h a trónörökös összeházasodik Latinus lányával (ugye elvileg ebből kell kinőnie  a Római Birodalomnak). Cicus és Caeita is itt éldegéltek és a halálán kívül Cicus már csak említés szinten szerepel:
"nézze meg Cicust, hol a nyelve,ugye,h sehol, Priamus udvarában csak a családtagok jelenthettek valamit egymásról"(79.o.)
az áluralkodó sokat beszélt a haláláról Caeitának:
" Máskor nem csodálkoznám a structollon, végeztél te már néhány varázslatot, mióta ismerlek, tegnap temetted el azt a nyomorult Cicust,ha rendelkezhetnél magaddal,vagy volna,ami,ha megfigyelted,szinte soha sincs, emberi elem is a mi életünkben,ott kuporognál az urnája mellett, és visszapergetnéd magadban az elmúlt évtizedeket,amelyeket eltöltöttél vele, vagy számítgatnád,hány éved lesz még egyedül"(115.o.)
"Ha nem volna esküvő odakuporodnék veled Cicus urnájához ,és csak hallgatunk,ahogy már sokszor tettük életünkben,ha örültünk,ha baj volt,vagy ha nem tudtuk ésszel követni mit hoztak már ránk ismét a mennyei szörnyetegek"(116.o.)
"Persze tegnap óta nem vagyok bizonyos benne hogy vállalsz-e még bármit is,hiszen Cicus halott"(122.o.)
"Cicus jut az eszembe,hogy nevetne most rám nyelvetlen szájával, de hát Cicus nem gratulálhat,mer ott guggol egy marék por meg miegymás formájában az urna fenekén. Akkor legalább ott lehettem Caeita mellett, mikor a máglya már annyira kihűlt,hogy összeszedhette a csontmaradékot. Ketten bámultunk arra a valamire,ami Cicus ártatlan testéből maradt,fogalmunk se volt, melyik darabkája mire szolgálhatott annak idején" 

1 komment

Címkék: irodalom


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr35642567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalakóta 2008.09.01. 16:25:55

Az irodalom ugyanolyan kegyetlen, mint az élet.
süti beállítások módosítása