HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2009.05.08. 18:49 Meiklokje

Ez kész cirkusz!

Faluban jártam és cirkuszt láttam. Eddig minden ok, édesek voltak a tevék.

Aztán elhaladt mellettem az autó, amiről ugye hangosbeszélőn hirdetik a műsort (ez vidéki kisebb helyeken van, Bp.-en még nem tapasztaltam ilyet) és én nem hallottam belőle semmit, mégcsak nem is érzékeltem, hogy egyáltalán van-e hang. Ez ugye egyéni szoc.problem, nem is erre akartam felhívni a figyelmet. Hanem arra, h számunkra, hallássérülteknek mennyire érthetetlen, amikor egy halló ember kiteszi magát a hallásvesztés esélyének! Most gondoltam igazából bele,h mennyire durván hangos lehet az ilyen. Ha bent ül az ember a házban, akkor is tökéletesen érti és hallja amit mondanak, gyakran akár idegesítően hangos is. Akkor milyen lehet annak aki vezeti a kocsit és ott van fél méterre a feje felett????

Vegyük úgy, hogy tesz be füldugót, álljunk a sofőr kérdéséhez pozitívan. De akkor is szegény állat mennyire halálra lehet rémülve, aki ott van épp a platón. Ugyanis ez az autó olyan, hogy hátul van egy ketrec, és abba belerakják az adott állatot (teve, láma, ló akármi...) hogy az is hirdesse a cirkuszt. Szóval neki tuti nem tesznek be füldugót. Aztán ha megsüketül, akkor meg csodálkoznak, hogy nem teljesíti a parancsokat és kap egy jókis verést. Remélem nem így van, de akkor is  egészen elborzadtam, amikor belegondoltam. Drukkoljunk, hogy ez csak az én rémálmom...... Mindenesetre nem megyek ilyen falusi vándorcirkuszba, mondjuk még sosem voltam, de ez a hirdetési módszer a szememben mindenképp kínzás.

4 komment

Címkék: közélet állat cirkusz hallás


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr181110367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalakóta 2009.05.09. 20:01:50

Csodálkozom, hogy erre az állatvédők nem tették rá a négy mancsukat...

Szalakóta 2009.05.09. 20:06:09

Magyarázat: A Négy Mancs állatvédő szervezet valamikor tönkretette a magyar libamájüzletet. Erről viszont hallgatnak, nem tudom, miért.

whk 2009.05.25. 23:09:26

@Szalakóta: Igen sajnos ez így van. Az egyik baratom Svájcban él és a téma kapcsán látott egy filmet amiben megkóstoltattak franciákkal libamájat és természetesen melyik volt finomabb? Nem a magyar.Szerintem még minimum egy évszázadnak kell eltelnie,hogy a "Kelet"-Európához ne a rossz minőség előítélete társuljon.Ezen sajnos a mancsos akciók nem segítenek...
süti beállítások módosítása