HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.05.18. 23:29 Meiklokje

Fogadj örökbe!

Most állatkert jön siket szemmel: Kezdjük az elején: szülői értekezlet. Egy pingvin nevelőszülője lehetek egy évig! Próbálom komolyan venni a feladatot és meg is vettünk egy csomó mindent,ami vele kapcsolatos,h támogassan az állatkertet,meg mindenkinek hirdetem,h milyen az én kis állatkám! Mindig azon viccelődünk,h ő a gyermekem:)Már egy barátnőm fel is ismerte a karjelzése alapján, ugyanis 26 pingvin van, és ez nem könnyű  dolog!(Grat. Be.!) (Egy kis kitérő:ha nem lenne állatkert,akkor nem kéne az állatokat támogatni,mert ellennének a vadonban vs. kihalnának ha nem mentenénk meg őket vs. miattunk pusztulnak ki...) Olyan édes az én egyetlen pingvinem! A szemem fénye! (Tudom,ennek semmi értelme,mert még nem láttam 5 méternél közelebbről,de akkor is!:) Tehát volt szülői nap, sok programmal. Én amin csak tudtam, részt vettem. Még a gondozót is ki lehetett faggatni a "nevelt kicsinyről". Egy kedves barátnőm jött velem és szorgalmasan jegyzetelt (ezúton is köszönöm E.!) Láttunk még ezenkivül állatbemutatót és pingvinetetést! Napközben pedig folyamatosan adagoltuk, akinek csak lehetett a zoo csemegét:) Szerintem az állatkert szuperjó hely siketeknek: szinte minden ki van írva és csak látni kell:D (Itt hozzátenném,hogy a vakoknak is sokminden segít ott,de nem tudom,h ez nekik milyen szinten lehet érdekes. Ezenkivül még minden megközelíthető tolószékkel v. babakocsival!) Odamentünk 11re és este 5ig(!) maradtunk, úgy, hogy nem is néztünk meg mindent! Tehát le a kalappal! (Talán külföldi siketeknek kevés az angol kiírás,de ez tudom, tényleg csak szőrszálhasogatás.) Lehet,h állatimádat is kell,h ennyi időt eltölts arrafelé, de sztem egy minimális érdeklődés is leköthet ott órákra:) Végezetül azt szeretném mondani: MINDENKI FOGADJON ÖRÖKBE EGY ÁLLATOT! Még nagy a választék, és ha jól tudom, már pontyot is adoptáltak:) Azon is gondolkoztam,h van-e siket állat,mert szerintem jó lenne,ha a SINOSZ örökbe fogadna egyet a siketek nevében, de lehet ez kicsit furcsa elgondolás.Amúgyis kedvezménnyel mehetünk be, szóval egy kis adománygyűjtéssel segíthetnénk, hamár ők is tolerálnak minket. Biztos van rengeteg állatbarát siket! Meg ha kicsit több pénzt adományoznak az alapnál,akkor egy tábla is kikerülhet. Így minden állatkerti látogató olvashatna a SINOSZról és talán ismertebb lehetne. V ez csak utópia????

4 komment

Címkék: állatkert sinosz


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr99476112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedda 2008.05.19. 21:20:37

Szia!

Megkaptam a blogod cimet, el is olvastam amit eddig irtal. Sajnalom hogy ez tortent veled, mondjuk a reszletekrol nem irtal megis hogyan mikent vesztetted el a hallasod es mit ereztel eleinte. Ajanlom figyelmedbe a hallokas.freeblog.hu oldalt, bar lehet, hogy mar megtalaltad.
Amugy valoban lehet siketkent elni, bar - gondolom - a te helyzeted sokkal nehezebb mint azoknak akik veleszuletetten siketek. En is siketkent szulettem, de azt a picinyke hallasmaradvanyomat maximalisan igyekszem hasznalni hallokeszulek segitsegevel, hallo kozegben nottem fel es hallo kozegben elek. De kozepsuli ota ismerek siket sorstarsakat, jelnyelvet is tanultam akkor es igyekszem hasznalni is.
A tobbit gondolom mar olvastad a blogomon :)
Ha megengeded kilinkellek az oldalamra :)

Minden jot: Hedi

Meiklokje 2008.05.19. 23:03:18

Hahó!
köszönöm az együttérzést és a tippeket!nyugodtan linkelj ki!
sajnos nem tudok részletekkel szolgálni,mert nincsenek. egy nap felkeltem és nem hallottam. ennyi a történet...

hedda 2008.05.20. 11:05:24

Szia!

Nekem volt mar hasonlo elmenyem, de akkor beutaltak a korhazba infuzios kurara. Ezt nem csinaltak meg veled? Az infuzioval visszajott valamelyest a hallasmaradvanyom, de rosszabb lett kicsivel mint elotte volt (mondjuk mar elotte is elegge a melyponton volt :) )

Szia: Hedi

Meiklokje 2008.05.20. 12:59:04

ezerszer voltam már infúzión és az utolsó nem járt sikerrel.... minden létezőt kipróbáltak az orvosok. kedvencem tőlük:
"miért olyan betegsége van,ami nincs a könyvben? így nem tudjuk meggyógyítani!":D
nem mindenki így áll hozzá,de ez jó volt:P
süti beállítások módosítása