HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.05.19. 23:29 Meiklokje

közlekedés és egy kis főzőcske....

Két dolog volt,ami siketként elgondolkodtatott:
1. Egy kis faluban dolgozom,ahol nincs járda szinte sehol. Az út pedig kb. 1,5 sávos,de az aszfalt úgy van ott, ahogy épp sikerült és se padka, se semmi. Így naponta teszem ki magam az elütés veszélyének!
Az autósok ugyanis max. hülyének néznek,de senkinek sem jut eszébe gondolom,hogy azért nem állok félre,mert nem hallom,h jön. Ha pedig eső volt, az út mellett fél méter mély tócsák vannak,úh én nem fogok dagonyázni! Ráadásul a munkáltatóimon kivül senkit sem ismerek,úh a helyiek sem tudhatják,h mizu velem.
Mondjuk otthon is ez a helyzet,ahol a szüleim laknak (hiába város), de ott apa fuvaroz mindig:P Vajon mi lenne ennek a megoldása? Ha jól tudom,van karjelzés siketeknek,amit használniuk kell, ha vezetnek. Egy ilyen jelzés jó lenne a gyalogosoknak is! Most tudom,h ezren fölhördülnek, és azt mondják,h ez megalázó,de én speciel inkább felteszem,minthogy elüssenek! Ha lenne kezdeményezés,tuti leszavaznák a budapestiek, mert itt nem érzékelhető a probléma és örök együttérzésem azoknak akik vidéki faluban laknak (bár őket ott ismerheti mindenki...)
Amúgy ha itt tartunk, írtam már közlekedésügyben egy bkv-s blogra a metrókról: http://bkvfigyelo.blog.hu/index.php?s=siketek&sentence=OR&submit=Keres%C3%A9s Végül arra jutottam a metrókkal kapcsolatban, hogyha sokba kerül egy jelzőlámpa, akkor mindig legyen csak egy adott kocsin! Mondjuk legyen mindig a második szerelvény siketbarát,és ott világítson csak! Akkor minden hallássérült tudni fogja,hogy ott biztonságosan beszállhat. Aki rendelkezik rutinnal,az enélkül is megoldja, de talán nem árt azokra is gondolni,akik nem metróznak naponta!
2.hála a hallásvesztésemnek,megtanultam főzni! Most mindent kipróbálok,hogy segítsek magamon és pl. lassan 3 hónapja Candida-diétázok. Ezért szinte naponta kell főznöm,ha vmi rendeset akarok enni,úh kiderült, értek hozzá! Már sokan megdícsértek és saját kreálmányaim is vannak. Persze sosem fogom anyukám utolérni,de azért igyekszem.
Ma is volt pl. vacsoravendégem és holnap is lesz! Ez idáig még csak szökőévente egyszer fordult elő:D Szerintem ez egy jó hobby és a siketek ezen területen bizonyíthatnak, főleg, h most elég divatos dolog a főzőcske (hopp, még egy munkalehetőség ötlet-szakács!). Talán ki lehetne adni egy szakácskönyvet a hallássérültek receptötleteiből és sztem még bestseller is lehetne, bármi előfordulhat. Vagy esetleg van receptrovat a siketeknek szóló újságban? (a kommentekben candida-s tutitippeket is szívesen fogadok:)

7 komment

Címkék: munka közlekedés főzőcske általában


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr60477797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hedda 2008.05.20. 11:08:37

Ez a bejegyzes ketszer fordul elo veletlenul... :)

Lealina · http://hallokas.freeblog.hu/ 2008.05.20. 20:50:27

Szia!

Örülök, h rám találtál, s így én meg rád. :)

A blogodból nagyon hiányolom az alapvető információkat, amely alapján legalább egy minimális képet ki lehetne alakítani rólad. Pl. azt se tudom, fiú vagy-é vagy lány (utóbbira tippelek), hány éves vagy, mit dolgozol és tanulsz, mennyire vesztetted el a hallásodat, használsz-e hallókészüléket (netán CI-t, bár látom, h friss még a hallásod elvesztése)? Stb.

Viszont nagyon tetszik, ahogy hozzáállsz a történtekhez és az élethez! Csak így tovább!

Meiklokje 2008.05.20. 21:43:50

hahó!
lány vagyok,jól eltaláltad:)
a hallásom kb. a nullával egyenlő,nem mérhető,úh nem használok semmit. hallókészülékem kb. 2 napig volt...
ci-t pedig nem akarok,mert hiszek a gyógyulásomban!(már rég kés alá fektettek volna)
amúgy főállásban tanulok és dolgozok mellette.
több személyes infót nem szeretnék megadni, szeretném, ha ez a blog igazából nem rám helyezné a hangsúlyt,hanem az általam felvetett dolgokra. aki meg ismer,az úgyis rájön,ki vok:)
köszönöm a biztatást!

kisördög22 2008.09.15. 22:36:35

Mennyi ideig csináltad a Candida-diétát és hogy bírtad ? Én jövő héten kezdem el :(

Meiklokje 2008.09.23. 07:57:13

megcsináltam a legkeményebb 6 hónapot. ez első 1-2 hónap furi, de utána meg lehet szokni. meg rögzültek is dolgok, pl. nem nézek a csokikra és a kenyérre a boltban, és most sem érzek kényszert,h megvegyem. csak akkor eszek csokit,ha kapok v megkínálnak, pedig lehetne tömni:) ha kibírod, sztem szemléletváltásban is segít. hajrá!!!!

Vivy 2008.09.24. 10:28:15

Az jó lenne, ha le tudnék szokni a csokiról, mert eszméletlen mennyiségeket meg bírok enni :( (meg is van az eredménye : Candida)
Múlt héten kipróbáltam, 2 napig bírtam csoki nélkül. Hát... így nehéz lesz, de azért köszi :)
süti beállítások módosítása