HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.05.22. 13:01 Meiklokje

a mindennapok és a cérnabeültetés

Pozitív élményként érintett az internetes jegyrendelés. Már régóta tervezem,hogy elutazok meglátogatni Torinoba egy kedves barátnőm (Köszi a meghívást S.!) és ezt a lehető legjutányosabb áron tervezem,úgyhogy körülnéztem mi lenne a legjobb megoldás. Megtaláltam,hogy Eurolines busszal elég olcsón kijönnék. El is mentem a jegyirodába és ott közölték (segítséggel voltam-köszi D.!) hogy csak netes rendeléssel van ez a nagy kedvezmény.  Mondom,hogy ennyit nekem megér,úgyhogy gyorsan végigvizslattam mindenki bankkártyáját a családban,hogy kinek van dombornyomatos (csak ilyennel lehet rendelni) és apukám lett a befutó:) Tehát megrendeltem az ő nevében a jegyet,de nem jött visszaigazoló mail. Ezért egy hét múlva írtam az ügyfélszolgálatnak,akik 2 napon belül válaszoltak. Hogy mi ebből a tanulság? Interneten simán tudok intézni jegyrendelést és hallás nélkül is ment,mint  a karikacsapás. Megbeszéltem,hogy mi volt a baj és holnap újból megrendelem a jegyet. Ráadásul nagyon korrekt,lényegretörő választ kaptam, nem csak a sablonlevelet,h biztos maga volt a béna és ezt mind virágnyelven megfogalmazva... Szóval éljen a Volánbusz!:)

 

Még senki sem válaszolt a hírdetésemre,de várom a lelkes hollandul tanulni vágyó siketeket továbbra is!

Ma este újból vacsoravendégim lesznek. Szerénytelenül bevallom,h vannak rajongói a főztömnek:) Persze gondolom,hogy most mindenki arra kíváncsi,hogy hogyan is tartom én a kapcsolatott másokkal? Hát be kell valljam,h MSN-függő vagyok,de még nem értem el az "állandóan rajta lógók" szintet. Lassan minden ismerősöm rendelkezik otthon nettel és így simán megoldható,h naponta értekezzünk. Ráadásul egyenlő esélyeim vannak a beszélgetésnél.

Anyukám,aki pedig idáig nagy számítógép-ellenző volt,lassan rájön,h miért is jó! Mivel szeretett volna velem kommunikálni,miután elvesztettem a hallásom,feladta az elveit és először is megkapta élete első mobilját,amin megtanult SMS-t írni, majd jött az MSNoktatás:) Ma már megbarátkozott vele és rutinosan kezeli a gépet. Szóval még vmi,ami a betegségemnek köszönhető!

Mivel kiapadhatatlan a jószándékú emberek tárháza,tegnap megint egy nagyon kedves segítségajánlatot kaptam. Egy csoporttársam ismerősének hallássérült gyermekénél javulást sikerült elérni cérnabeültetéssel. Ez végülis egy akupunktúrafajta, ami során egy sebészi cérnát ültetnek be oda,ahol szükség lenne bizonyos pontok ingerlésére. Ez kb. egy hónap után felszívódik,úh havonta kell ismételni a kezeléseket. Bevallom kicsit szkeptikusan álltam hozzá,főleg,h mivel nincs garancia,megint ott állnék egy rakás kidobott pénzzel... De mindenre van megoldás és tényleg végtelen a lehetőségek száma! Ugyanis a lány anyukája ismer jónéhány adakozókedvű német hölgyet,akik valószínűleg finanszíroznák nekem ezt a kezelést! Szóval már előre így ismeretlenül is örök hálám nekik!!!! Komolyan mondom,h a világ nem is olyan rossz,mint amilyennek feltüntetik! Csak a pozitív dolgokra kéne koncentrálni, és egyből kiderülne, hogy a rossz dolgokat felnagyítjuk,és azért tűnnek többnek! Ha ez összejön,biztos írok majd néhány bejegyzést németül is,hogy tudják, mi újság!(és természetesen köszönöm az egész lebonyolítását N.-nak és anyukájának!!!)

 

 

5 komment

Címkék: közlekedés utazás ügyintézés gyógymód főzőcske általában


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr99482268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedda 2008.05.22. 20:39:22

Szia!

1. Furcsa hogy nem tudom a nevedet, igy nem tudlak nev szerint koszonteni :)

2. Klasszul csinalod a blogodat, csak igy tovabb! :)

3. jelnyelv temaban ajanlom figyelmedbe a www.hallatlan.hu oldalt, legalabbis addig amig nem talalsz jelentkezot a holland oktatasra. De lehet, hogy mar hallottal errol.

4. Szerintem angollal vagy nemettel tobb eselyed lenne csereoktatast vallalni. De lehet hogy csak en gondolom igy. Nagy utazo vagyok es ugy lattam a siketek tobbsege az angollal, esetleg a nemettel boldogul idegen kornyezetben (kiveve a nemeteknel, ott senki nem beszel angolul a siketek kozul, legalabbis azok nem akikkel en talalkoztam. Sot egyaltalan semmilyen idegen nyelvet nem tanulnak allitolag)
szoval szerintem ha igazas segiteni szeretnel azt inkabb az angol vagy nemet alapozassal tehetned meg :)
(zarojeles megjegyzes: nagyon ram ferne egy nemet alapozas, mar szept ota ingazom magyarorszag es nemetorszag kozott, de meg semmit nem tanultam. Az angol jobban tetszik :) )

5. Cernabeultetes: A csomori uti rendelore gondolsz? Kepzeld apu odajart az allergiajaval, de mar valtott. Ami nagy meglepetes volt szamunkra, kiderult, hogy 24 evvel ezelott Vietnamban hozza (Dr. Le Thuy Oanh) jartunk akupunkturara (akkor meg nem cernabeulteteteses volt), de rajtam nem segitett. Nalad el tudom kepzelni hogy segithet, hiszen nem veleszuletetten lettel hallasserult, nem szervi elvaltozasrol van szo valoszinuleg. Kiprobalhatnal homeopatias kezelest is.
Cernabeultetesrol van honlap is: www.catgut-embedding.net, email: dr.oanh@yahoo.com, tel szam: 06-1-405-79-15. Drukkolok!

Azt hiszem ennyi eleg is lesz :)

Szia: Hedi

zfor 2008.05.23. 11:44:53

Szia!

Csatlakozok Hédi 1-es és 2-es pontjához, hamarosan kirakom majd a linket is B blogjára...

Jól értem, hogy betegség miatt veszítetted el a hallásodat? Korábban jól hallottál?

Meiklokje 2008.05.23. 23:03:45

Hahó!
Köszönöm szépen csajok! A nevem maradjon a balladai homály titka,szeretném ha ez a blog nem rólam,hanem inkább a mindennapi "siket"apróságokról szólna. Nem is mondtam a családban sem senkinek, h ezt írom!:)
Hedi:
3.A hallatlant már nézegettem, de sztem nem elég,ha nincs egy kis alapod, én úgy gondolom h inkább szókincsfejlesztésre jó!
4.Direkt nem németet hirdettem (angol esélytelen lenne,csak egy középfokúm van:) mert szeretném ha vki bevállalos jelentkezne,és akinek van motivációja vmi különlegesebbet tanulni.
Szerintem nem sokra mennél velem német tanárként,úgy hogy nem hallom a kiejtésed:D
5.Végül pedig: igen,oda megyek,van is már időpontom:)
zfor:
Hát ez elméletileg betegség,de nem tudják kimutatni és semelyik orvos sem tudja,h mi ez....
Amúgy teljesen egészséges vagyok,a hallásvesztésen kivül egy tünet sem maradt! Az immunrendszerem pedig tökéletes még megfázni sem szoktam.Vérképem és minden egyéb létező vizsgálat eredménye tökéletes. Ez kb 1 éve tart,előtte sosem voltam komolyan beteg és a hallásommal sem volt gond.

zfor 2008.05.26. 10:05:44

A cochleáris implantációról biztos hallottál már, ugye? Ha nem: macie.hu/content/view/16/31/

Meiklokje 2008.05.26. 12:04:24

igen,köszi. már ketten akarnak megműteni vele régóta,de én kitartóan várom a csodát!
süti beállítások módosítása