HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.05.26. 13:06 Meiklokje

Tervek a jövőre nézve

Holnap reggel megyek 9-re a cérnabeültetéses dologra. Már most nagyon izgulok. Egy barátnőm jön velem. Előre is köszi E.!
Ma nem kellett mennem dolgozni. Hogy ezt hogy tudtam meg? A főnökömmel SMS-ben kommunikálunk, és számomra ez anyagilag is előnyös,mert sokat van külföldön és nem kell pl. New Yorkban hivogatnom..... Szóval még egy dolog,amiért jó nem hallani:)!
Ma albérlet után fogok böngészni a neten. Ugyanis július végén el kell költöznöm. Hát kíváncsi leszek,h fog menni,de amíg nem feltétlenül szükséges,nem kérek majd külső segítséget. Mondjuk sztem egy siket a tökéletes albérlő, mert nem fog pl. bulit szervezni, vagy ordíttatni a zenét és óbégatni stb... Ráadásul ha beköltöznék vki mellé nyugodtan telefonálgathatná a magánügyeit is előttem,úgysem értem stb... Na majd meglátjuk,mennyire van az albipiacnak igénye rám.
Anya ma hívja fel a fordítói munkát,annak is izgatottan várom az eredményét!
Ja és a jegyvásárlásról sem számoltam még be! Sikerült! Bárminemű hallás nélkül is lehet ezek szerint külföldi utat szervezgetni.Tehát ebből új munkalhetőségötletem is van: lehetnének utazási irodák,akik siketekre specializálódnak és segíthetnének nekik utat szervezni (elsősorban gondolom saját maguknál, hogy nekik is megérje...).

7 komment

Címkék: munka utazás albi ügyintézés gyógymód


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr62488143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedda 2008.05.26. 17:19:06

Szia Meiklokje!

En meg eppen alberlot keresek szept 1-tol :) Na de elobb meg tanacsokzom a ferjurammal, lehet mi koltozunk majd be a jelenlegi alberlok helyere. Ha nem akkor majd szolok, bar gondolom inkabb kis lakast keresel, a fenti alberlet meg 62 nm-es panel... (eddigi alberlok 3-an laktak benne, 2 szoba+1 felszoba)

Nagyon tisztellek, hogy ilyen pozitivan eled meg a siketseget! Nem azert mert igy el tudsz intezni mindent, hanem mert a hallas utani hallasveszteseget ilyen klasszul viseled! Azon gondolkodom, hogy vajon egy siket (aki eleve igy szuletett, igy nott fel, stb) miert is nem foglalta igy ossze a gondolatait a tapasztalatait? Talan azert, mert neki ez volt a termeszetes kozeg, igy fel sem tunik annyira milyen klassz, hogy mennyi mindent tud intezni neten, vagy mennyi munkalehetoseg adodik siketek szamara is, stb. Mondjuk siketkent nehezebb szamukra iskolat vegezni eleve, regebben nehez volt siketkent bekerulni kozepsuliba, fosulira, sokan szakmunkasnak mentek tovabb, stb.
Na lehet errol is beszelgetni, biztos ezerfele velemeny szuletne :)

Szio: Hedda

Meiklokje 2008.05.26. 18:06:47

Hahó!
hát minden ártól és elhelyezkedéstől függ:) majd szólj, ha tudod,és ha még aktuális,lebeszéljük:)

mivel a veleszületett siketeknek nem a magyar az anyanyelve,szerintem ők ezért talán nem tudják annyira jól kifejezni magukat. meg nincs összehasonlítási alapjuk sem,mert nem ismerik a hallók világát. szerintem én mindig is ilyen kis praktikus emberke voltam,és nem azt néztem,h miért nem,hanem hogy hogyan oldhatnék meg vmit.

tényleg nem önajnározás címén írom ezt a blogot,hanem segíteni szeretnék azoknak,akik ugyanígy jártak. más hibáiból a legjobb tanulni:P

hedda 2008.05.26. 18:42:36

Nem latok itt semmifele hibat, csak pozitiv dolgot, ahogy mindennek a jo oldalat nezed :) Nem azt irod, hogy nem tudod telefonon elintezni a jegyet pl-ul, hanem hogy milyen klasszul sikerult elintezni neten :) a veleszuletetten siketeknel ez lehet hogy szinte termeszetes, rutinbol igy veszik a jegyet, te viszont meglatod a net szepseget siket szempontbol :) En mindent neten intezek, bankot, kartyaaktivalast, repulojegy vetelt, menetrend megtekintes, sztrajkhirdetes, utvonalterv, stb, es fel sem tunik mar mennyie-de mennyire hasznos ez a szamunkra, micsoda lehetoseg ez! sms-ezes szintugy, email szintugy, alig kell segitseg hallok reszerol, ez nagyon nagyon sokat jelent nekem, nagyon szeretek onalloan intezni mindent amit csak lehet :) Anyumnak mondtam is, hogy a "csend hangjai" cimu konyvbol az "onallosag a legnagyobb ajandek" mondat megfogott (tobbek kozott ez is) es igy erzem en is, hogy ez az egyik legnagyobb ajandek amit koszonhetek a szuleimnek, hogy igyekeztek ilyennek nevelni :)
Tenyleg nagyon ugyes vagy es drukkolok :) Kivancsian varom az elmenybeszamolodat a cernabeultetesrol, es munkaugyben is! UI: emailben is irhatsz allasugyben ha gondolod, valaszolnak egybol!

Szio: Hedda

matifu 2008.05.27. 06:40:33

Szia!
Talán te vezettél ide a társszerzős blogunkról, mint XY, nem tudom, de köszönöm, hogy betekintést nyerhettem a mindennapjaidba.
Nekem is tetszik a pozitív hozzáállásod, az, hogy betegséged ellenére nem engedted elveszni magad a nagyvilágban.
Természetemnél fogva megpróbálok minél több embernek segíteni, de arra rájöttem, hogy minden ember energiája véges, így az enyém is. Tehát arra is rá kellett jönnöm, hogy inkább kevesebb embernek segítsek, de az ne csak időleges vagy részsegítség legyen, hanem folyamatos. Most e szerint élek.
/Van egy oxigénhiányosan született kislány, Ale Patrícia. A blogomban és a társszerzős blogunkban ő a fő irányvonal, de ha egy-egy írással másoknak is tudok segíteni, azt kérés nélkül megteszem. Ez vezérelt a Hallod? című posztmegírásakor is.
Hasznosnak tartom a blogodat, ráadásul ez olyan blog, ami eredetileg a blog jelentése: internetes napló.
Szóval érdekes olvasmány - amellett hasznos is - ez a blog. Kíváncsi vagyok, milyen eredménnyel jár a mai cérnabeültetés, nekem is az a véleményem, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni - természetesen az ésszerűség határain belül. /Itt most a kuruzslók kiszűrésére és nagy ívben való elkerülésére gondolok/
Végül engedj meg két személyes véleményt. /Nem okoskodásnak szánom, lehet, hogy nincs is igazam ebben/
Ha az úton mész, akkor a menetiránnyal ellentétes oldalon gyalogolj az út szélén, így látod is a kocsikat, meg egyébként a KRESZ is ezt írja elő.:)
A másik, amin elgondolkodtam, az a műtéttől való ódzkodásod. Tudom, hogy az ember csak akkor fekszik kés alá, ha már nincs más lehetőség, de lehet, hogy azt is figyelembe kellene venni, nem következik-e be esetleg észrevétlen állapot rosszabbodás az idő múlásával úgy, hogy amikor már te is csak a műtéti beavatkozást látod utolsó lehetőségnek, akkor már késő.
Ez csak egy ilyen matifu-s eszmefuttatás volt, ha a tájékozatlanságom kitűnik belőle, az nem véletlen.:)
További szép napokat neked!

Lealina · http://hallokas.freeblog.hu/ 2008.05.27. 15:02:50

Szia!

Albérlet ügyben: egyik barátom épp albérlő társat keres egy Fehérvári úti (XI. ker) panelba. 8 nm-es, berendezett szoba + szép egyéb helységek. Van net. Fejenként 40.000-45.000 forintot jelent havonta. Ha érdekel, küldöm a srác elérhetőségét.

Hédi, szívemből szóltál ezzel az önállósági dologgal kapcsolatban!

Meiklokje 2008.05.27. 18:44:02

hahó!

úgy néz,ki lesz albim,de ha mégsem,akkor majd tuti érdeklődők és köszönöm a felajánlásokat!
köszönöm a sok pozitív észerevételt!
a közlekedés ötletet is,de sajnos itt egyirányú utcákról van szó,úh mind1 melyik oldalon megyek:(
szóval éljen az önállóság!:D

matifu 2008.05.27. 19:20:16

Jáááááj, szégyenlem magam! Az egyirányú utca nem jutott eszembe.:)))
süti beállítások módosítása