HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.06.10. 20:09 Meiklokje

mindennapok

Tegnap:voltam postán és tiszta jó fej volt a nő,komplikációk nélkül megejtettem életem első postai faxolását. Ráadásul egyből felfogták,h nem hallok,úh papíron közöltek mindent. Éljen a Normafa-posta!:)
Amúgy a szerződésem küldtem el faxon,úh ez azt jelenti,h aláírtam és nincs visszalépés.
Ma: voltam babát látogatni! Egy barátnőmnek született kisfia. Annyira édi. Mondjuk furi volt,h nem hallottam h sír. Nem is tudom,h én mernék-e gyereket vállalni úgy,h nem veszem észre,h sír. Minden alkalommal lelkiismeretfurdalásom lenne, mikor észreveszem, h pityereg,hisz ki tudja mióta kesereg szegényke.... De irígyeltem a bnőm,h hallhatja a gyerekét!

u.i. 2008.06.16-án:
Egy oldal a siket gyermekek beszédtanulásáról:
http://mars.elte.hu/tavoktatas/muzsnay/grosjford.html
A lényeg:
"Tehát a siket gyermeknek is minél előbb és minél teljesebben képesnek kell lennie kommunikálni a szüleivel valamelyik természetes nyelv segítségével. A nyelv az, amely révén a szülő-gyermek érzelmi kötődés leginkább kifejeződik."

4 komment

Címkék: ügyintézés általában


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr72513589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedda 2008.06.10. 21:14:30

Szia Meiklokje!

Amilyen pozitiv a hozzaallasod hidd el szuperul megoldanad a gyerekkerdest is! Szamtalan lyan siket par ismerosom van, akik abszolut nem halana (keszuleket nem viselnek), megis csodas gyerekeket nevelnek! rengeteg megoldas kinalkozik ra anelkul hogy masokra lennel utalva. Nalnk az volt a vicces, hogy a parom jol hallo ember, megis a fiunk elso honapjaiban (legalabb fel evig) fel sem ebredt ejszakankent, pedig eleinte ketszer is fel kellett kelnem hozza. Reggel mindig csodalkozva hallgatta, hogy mar megint voltunk fent... :) (jelzokeszulekkel ment ez a dolog, a babanal van mikrofn, es ha sir, akkor a nalam levo lamba villog vagy a rzgo keszulek rezeg a karomon, attolog fuggoen eppen melyiket hasznaltam.)

Szio: Hedda

Meiklokje 2008.06.11. 16:22:38

hahó!
hát talán nem is a lenne gond ilyen dolgokkal,h felkelés,de megszakadna a szívem,h nem hallom,amikor először megszólal,v nem értem amit mond,pedig segítséget kér tőlem stb....

Hedda 2008.06.11. 20:26:29

Megertelek, neha nekem is faj, de kulonleges kapcsolat alakul ki kozted es a gyerekeid kozott amit senki mas nem vehet el toletek, ez biztos :) Te leszel a hozza legkozelebb allo, es mint ilyen kulonleges komminikacios csatorna alakul ki koztetek amit ketten kozosen alakittok ki :) Na ezt meg mast nem fogja erteni, es ebben benne van az anyai oszton is :)

Csak hajra! ;)

Hedda

Meiklokje 2008.06.13. 00:04:19

köszi a biztatást! mondjuk akkor tuti bevállalnám azért a CI-t ha már nem szoptatok pl.

a dokim mondta amúgy,h szüljek,mert attól visszatérhet a hallásom....persze azért ez nem indok rá.még van pár évem hasonlókban gondolkodni:) addig akár még hallhatok is:P
süti beállítások módosítása