HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.07.31. 21:13 Meiklokje

Újból én

Tehát lemaradásaim:

Kedd: itthon voltam egész nap és éltem a háziasszonyok életét:) Mosás, főzés, takarítás meg nagy filmnézések. Első laza napom a nyáron. 0 siketes élmény:)

Szerda: meló,meló,meló, "megy a meló ezerrel". Hazafelé úton vettem egy gyrost, mert azt hittem meghalok, pedig a pita tilos a diétám miatt.... Nem is ez a lényeg, hanem az, h egy görörg csávó volt az eladó. Annyira fáradt voltam, h nem tudtam értelmezni, h mit kérdez. Pedig csak a szokásos, h mehet-e bele minden (v csak régen ettem gyrost?!) aztán én háromszor elmodtam neki, h nem hallok, mire ő felfogta, és aztán kézzel lábbal mutogatott. Bár nekem is kellett mutatni, h nem hallok, h megértse:)

Amikor mentem haza bementem újságoshoz, és ott is közölnöm kellett, h nem hallok. ez egy ilyen nap volt, sajna nem tudtam megjátszani most a hallót.

Sütőtök:): uh ma ő izé reggel felkeltem lementem egy öreg néni pakolgatot vmi kartondobozokat. Akartam neki segíteni, de ahogy megfogtam a dobozt, abbahagyta és elkezdett beszélni. Hiába mondtam, h nem hallok csak mondta, mondta, mondta..... Aztán szerencsére jött az unokája és én gyorsan elléptem. Nem tudom mit akarhatott, de még a kezem is megfogta.

Munkahelyen jött a postás. Mivel nem tudtam, h csengetett-e (főleg, h kétszer csengetett-e:D) ezért kimentem hozzá, mert láttam, h nagyon irogat vmit. Megkérdeztem aztán mondta, h nincs semmi. Mondjuk nem is tudom, h én aláírhattam volna-e, mint alkalmazott.  A lényeg,h nem derült ki, h nem hallok.:D

Du. vettem egy capuccinót a déliben, mert akit vártam, annak késett a vonata. Itt sajnos már nem tudtam, h mit kérdez  a nő, úh be kellett vallanom a helyzetet, és jöhetett a mutogatás:)

Szóval a hét tanulsága: kajás-piás helyeken el tudják mutogatni jelbeszéd nélkül is, h mit kérdeznek, ha én épp agydefektes vagyok és a szokásos kérdésekre sem tudok rájönni.....

Holnap nem tudok menni SAJNOS az önkéntes megbeszélésre:( Ugyanis holnap lesz az első hivatalos munkanapom a fordítóirodánál, lévén augusztus elseje lesz..... Szóval bocsi, majd írok a szervezőnek, h ennek ellenére is gondoljon rám. Ráadásul a tanszékvezetőnk sem jön, úh amúgy se ismernék senkit. Viszont már kérdezték páran, h mikor megyek be. 4én szerintem. szóval írjatok és egyeztetünk.ok?köszi. szióka

 

 

4 komment

Címkék: enni elmélkedés általában sinosz


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr1595040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verbucsin 2008.08.01. 19:55:23

Szio, jó volt a megbeszélés, 4én kb csak 5re érek be sajnos :S ,de remélem majd valamikor :D , örülök, h jól telnek napjaid, a néni meg kár h nem derült ki,h mit akart :), na szio, szép hétvégét neked, nektek.

Meiklokje 2008.08.01. 23:12:18

hahó!

örülök,h jó volt.akkor csak én hiányoztam? mire jutottatok?milyen feladatok lesznek?
köv héten amúgy bemegyek,sztem kedden. máskor nem érek rá:) vagy ha megkérek vkit,h betelefonáljon,úgy is ki lehet derítani,h kész-e már az új kártyám?
köszi előre is!

verbucsin 2008.08.02. 16:28:39

Szio, most nem voltunk túl sokat :S . de majd vmikor lesz vmi kötelező bejárás, csak nemtudom mikor.
igen, ha betelefonálsz akkor is megtudják mondani,de ha Sándor Juditnak írsz e-mailt akkor megtudja mondani.

Meiklokje 2008.08.09. 19:47:27

ma kaptam megint levelet,h 19én lesz az újabb megbeszélés.nekem 17-25-ig lefoglalt szállásom van a Balatonon. mondjuk amikor meghirdették az önkéntes munka időpontját, szólhattak volna időben a megbeszélésekről is.....
most majd úgy fog tűnni,h nem is akarok menni,pedig én akarok, de nem tehetem szeptemberig szabaddá minden napom,hátha lesz megbeszélés......
süti beállítások módosítása