HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.09.16. 21:14 Meiklokje

Semmiség.....

Voltam jelnyelv órán. Hogy őszinte legyek elég gyatrán megy. Van még mit gyakorolnom és sajnos amit tanultam azt mindig elfelejtem. Csak az aznapi leckét tudom mindig vmennyire. Képleírást gyakoroltunk. Az poén volt,h vizuálisan előadni. Esetleg tud vki vmi jó praktikát,h h lehet jól gyakorolni otthon  a jeleket?

Holnapután kéne önkénteskednem, de még mindig nem kaptam visszajelzést. Várom hősiesen.....

A héten elkezdődött a suli is. Irogatok a tanároknak óraügyben. Remélem mindenből tudnak adni vmi alternatív feladatot. Mondjuk ebben a félévben ilyen könyvösszefoglalásokat is kell majd írni. Az pl. nekem való lesz.

09.17:

Rájöttem,h h kell linkeket feltenni a blogra és mivel többek között linképítéssel is foglalkozok, ezért bocsi, ha nem csak idevágó linkek vannak, de szeretnék magamom segíteni. Vegyétek szakmai ártalomnak:P Azért persze gyűjtöm a siket szempontból hasznos oldalakat is!

 

 

 

 

4 komment

Címkék: blog egyetem jelelés


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr10666835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eper 2008.09.16. 22:49:10

Hm, tanulásban talán segít, ha a holland vagy a német szavakhoz kötöd. Én régebben odaírtam a jelnyelvi jegyzetben a jelek mellé azon a hangzó nyelven, amivel foglalkoztam éppen. És amikor a hangzó idegen nyelven használtam egy-egy ilyen szót, akkor mindig eszembe jutott, hogyan is kell jelelni :)
Valahogy az agyam párhuzamba állította a kettőt, hiába vizuális az egyik, és hangzó a másik. Hátha bejön neked is :)
Gyakorolni viszont sztem siketek között érdemes, mert mondják, hogy otthon tükör előtt, de valahogy magammal beszélgetni olyan "izé"...

kata 2008.09.17. 16:33:50

szia,
sajnos nem találtam meg az emailcímedet, de most olvastam, hogy mész segíteni építkezni önkéntesnek holnap, és nem akarsz egyedül menni.én nagyon szívesen megyek, remélem, megklapod idejében ezt a kommentet, hogy tudjunk egyeztetni.írj az email-címemre,(arnoth.kata@freemail.hu)
és akkor nem leszel egyedül!:-)

CI-s vagyok egyébként, 21 éves lány, gyógypedet hallgatok, a mozgáskorlátozottak gyógypedagógiáját.(majdnem hallásra mentem, de ez egy másik törénet)na, remélem, találkozunk!

szia,
kata

Meiklokje 2008.09.21. 21:28:21

hahó!

bocs,h most csak most válaszolok,de igazából jobb is,mert voltam önkénteskedni,de feleslegesen rendeltek oda,mert nem volt semmi munka, csak ültem és néztem magam elé kb....
amúgy a meiklokje@freemail.hu-ra írhatsz ha van vmi:)
köszi,h gondoltál rám!

verbucsin 2008.09.23. 11:34:37

szio!

hát nagyon sajnálom,h nem volt munka :S , bár péntek szombaton sztem jobb volt, ha tudtam volna,h csüt mész, akkor oda mentem volna,de majd legközebb, puszi
süti beállítások módosítása