HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.09.27. 15:36 Meiklokje

Film,Tv,Műsor

A hetem nagyon kaotikus volt,úgyhogy mindenki elnézését kérem,hogy nem túl sok minden volt itt:) Rengeteg mindent akartam írni, de persze most a fele sem jut az eszembe. Azért nézzünk néhány gondolat foszlányt.

Először is 2 moziélmény (mindkettő feliratos):"Dan és a szerelem" illetve a "Spanom csaja". Az első inkább romantikus, pároknak való,a második meg csajos estére ajánlott szerintem, de igazából egy-két óra könnyebb szórakozáson felül semmit sem adnak. Siket szempontból legalábbis nem volt semmi extra, de gondoltam megemlítem, mert lassan nemcsak a feliratos műsornak,hanem feliratos filmnek is örülni kell.

Ezen vonalon haladva szeretné megemlíteni,hogy miért csökken,ahelyett,h nőne a feliratos tv-műsorok száma? Nemhogy az új dolgokból nem feliratoznak semmit,hanem a régebben feliratozottak is megszüntek hallássérültek számára elérhetőek lenni. Ezt a tendenciát nem értem... Azt hittem,h növelik a  hallássérültek a nézőszámot, úh ha más nem, legalább ezért meghagyják,vagy naív vagyok?

Azért a Sehen statt hören maradt, úh a mai adásról röviden:

Bemutattak két siket fiút (ACE és Bengie- http://www.ace-bengie.com), akik saját alkotásaikkal lépnek fel siket közönség előtt. Mivel nem ismerem a német jelnyelvet, ezért akit érdekel, tekintse meg a honlapot, én nem tudok érdemben beszámolni róluk.

Utána pedig egy riport következett egy barokk napról, aminek szervezésében siketek is részt vettek. A nap lényege az volt,h kibéreltek egy kastélyt és egy napig a barokk nemesek életét játszották. Az egyik siket résztvevő segített a díszletek megtervezésében és mint hobbyfestőnek, kiállították 200! képét,a kereteket is ő csinálta. (Főleg nagy festőket szeret másolni és csodálattal adóztam egy van Delft reprodukciója láttán.) A testvére pedig kárpitosként tevékenykedik és barokk bútorokat újít fel. Igazából nem is az volt a lényeg,h magukat a testvéreket bemutassák, hanem,h rávilágítsanak a barokk életérzésre. A végén pedig megjegyezték, h a siketek azért szeretik különösen ezt a korszakot, mert rengeteg nonverbális jelzést használtak, amit mindenki ismert (gondoljunk csak a legyezős jelekre vagy az felrajzolt anyajegy elhelyezésének fontosságára).

 

2 komment

Címkék: tv film felirat sehenstatthören


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr36684524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rju 2008.10.03. 15:31:26

Igen...sajnos, már a Született feleségek-et sem felíratozzák...nagyon káááár...:-(((

Meiklokje 2008.10.09. 22:36:59

szerencse,h a főnököm megvesz mindent DVD-n,én így pótlom nála a sz. feleségeket. csak sajna House-ra még nem kattant rá.....
süti beállítások módosítása