HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.10.11. 10:36 Meiklokje

SsH:)

A mai sehen statt Hören röviden:(9.45kor volt a BR-en):

Elsőként egy Oktoberfestről szóló riportot láthattunk. Ez a népünnepély a siketek számára is meghatározó, mert rengeteg sorstársukkal találkozhatnak. Elsőként egy bácsit ismerhettünk meg,aki szakácsként keresi itt a "mellékesét":) Utána pedig megtudhattuk,h a siketek főleg a Löwenbräu sátornál találkoznak és rengeteg jönnek,több európai országból is. Sok siketet megkérdeztek, és szinte mindenki azt mondta,h az a legjobb,h itt rengeteg sikettel találkozhat. Vannak akik több éve nem látott iskolatársaikat látják viszont vagy épp olasz siket barátokra tesznek szert és elmennek utána egymáshoz "csereüdülni". Amúgy az evésen és iváson kivül azért szinte minden program élvezhető a siketek számára, egy körhintát mutattak be példának. Annyira jónak tűnt a hangulat,h elgondolkoztam rajta,hha megtanulok rendesen jelelni,jövőre én is elnézek oda. 

A második riport Németország első siket építési-vállalkozójáról szólt. Csak döbbenten néztem.... Tényleg példakép lehetne. 2001-től lett önálló és mindent meg tud csinálni egyedül, szó szerint ezermester. Most pl. egy kastély felújítását fogja egyedül elvégezni... Miután 4 évig votl segéd, beiratkozott egy kőmüvesiskolába(előtte több szakmát is kipróbált) és annyira tehetséges volt,h fél év leforgása alatt már átrakták a harmdaik évfolyamba,mert semmi újat nemt udtak neki mondani:) Hát le a kalappal! Megkerestem a honlapját is: http://www.hochbau32.de

Legvégül pedig a norvég siket műsor (Perspektiv) egy riportját lehetett nyomon követni. Kimentek New Yorkba és meginterjúvolták az egyetlen ENSZ-ben dolgozó siketet. Ő olasz volt és az archívumokkal és egyéb titkos dokumnetumokkal foglalkozik (erről nem is mondtak többet:)  Mivel más siket nincs az ENSZ-ben és az első számú hivatalos nyelv az angol, ezért csak a nagyobb üléseken van jelen jeltolmács és amerikai jelnyelvre fordít.

Szólj hozzá!

Címkék: munka szabadidő sehenstatthören


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr35708271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása