HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2008.12.11. 13:19 Meiklokje

Mit hallok?

Előre leszögezem,h nem tudom szavakkal kifejezni, csak egy gyende körülírást adok, de hátha találok vkit, akinek hasonló "hallásélménye" van. Szóval én már rég elfelejtettem azt,h milyen a fülzúgás, számora megszünt létezni és vmi sokkal összetettebb vette át a helyét. Amikor megpróbáltam elmagyarázni az orvosomnak,h mi ez, azt mondta,h még hasonlóról sem hallott soha, pedig elég nagy szaktekintély a szakmában. Szóval lehet,h másnak nincs is ilyen és ez az ismeretlen betegség számlájára írható.

Szóval sokmindent hallok és nagyon erősen (ez miatt is halogatom a ci-t),ami természetesen a valóságban nem létezik (erre ne gyertek nekem filozófikus gondolatokkal,h mi is az a valóság, inkább pontosítok: tehát olyan dolgokat hallok,amit hallóként sosem tapasztaltam.) Ezen a ponton még megnyugtatok mindenkit, h NEM olyan hangokat hallok,amik beszélnek hozzám és rávesznek vmilyen törvényellenes cselekedetre,hanem ezek zörejek. Pszichiátrián is kivizsgáltak anno,  járattak pszichológushoz és semmilyen pszichikai betegségem nincs, nem képzelődök, tehát ez a forrás kizárva.

De mik is ezek? Többféle dologhoz tudnám hasonlítani, de csak halványan adják vissza: van a vízcsepegés, vagy mintha folyna folyamatosan egy csap (természetgyógyászok szerint a belső hangot hallom így, a vér csörgedezését, mert ők is hallják alfában,amikor magukba merülnek). Aztán hallok olyanokat, mint amikor a sci-fikben elsuhan egy űrhajó vagy lézerrel lövöldöznek egymásra. Aztán mindig van folyamatos berregés hol erősebb, hol gyengébb. Néha meg van olyan,mintha zene lenne, de vmi ilyen ismeretlen (hangszert vagy dallamot sem tudnék meghatározni). Sokszor hallok még pattogást is. A maradékot pedig hasonlítani sem tudom semmihez, mert annyira különleges. 

Hát elég meglepő, de talán ezért is viselem jobban a hallásvesztést, mert nem tudom,h milyen az a teljes csend. Nekem ezek a hangok mindig megvannak, ráadásul mindkét fülemben más megy egyszerre, úh végülis nincs olyan,h ne halljak semmit,sőt néha még zavar is,h túl hangos,ha rádiót hallgatnék ilyen erősen,tuti lehalkítanám. Már felvetettem az orvosomnak az ötletet,h mi van,ha hallok, csak az agyam rosszul dolgozza fel ilyen hülyeségekké,de agybetegség is kizárható nálam, meg az idegekkel sincs probléma. 

Végezetül elmondanám,h nálam ez a legfőbb ok a ci ellen. Mi van ha megcsináltatom és ezeket a belső dolgokat erősebben hallom,mint a külvilágot? Szépen elnyomják  a külső hangokat én meg ott ülök egy géppel a fejemen.......

6 komment · 1 trackback

Címkék: hangok ci


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr67817112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Digitális hallókészülék 2010.01.21. 16:38:00

Ajánlanám Neked a következő pár oldalt. Nagyon jól össze van foglalva a lényeg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eper 2008.12.11. 16:06:14

Engedd meg, hogy kicsit költői legyek: lehet, hogy hallod a "Szférák zenéjét"... :-)

Sándor 2008.12.12. 01:25:45

Meiklokje: Mindegyikünk hall zúgás, sipolást, berregést, mikor mit. Ez az idegi eredetű nagyothallás, siketség velejárója. Ilyenkor án felteszem a hallókészüléket és bekapcsolok valami erősebb zenegépet, stb. Valamivel elnyomom a belső hangokat, amelyek a hibás idegpályáktól jönnek.)
Van kérlek un. tinnitus (=fülzúgás) készülék. Kinézetre egy rendes hallókészülék, de a beállitott frekvencián hangot nyomnak a beállitott erősséggel. Amolyan ellenzúgást. A hasznossága vitatott, az ára, hmm. szóval Rothschildnak nem okozna gondot.. (Nem tudom TB-re van-e, tudtommal nincs, mert nem "hallásjavító eszköz".)

swim 2008.12.12. 09:07:59

Szia! Már régóta olvasom a blogodat, és nagyon jó dolgokat írsz! De komolyan, szeretem olvasni az írásaidat, mert sok érdekes dolog van benne.

"mi van,ha hallok, csak az agyam rosszul dolgozza" : ez olyan afáziás dolognak tűnik. De tudtommal ez könnyen kizárható a diagnózis során.

Belső hangok: én is súlyosan hallássérült vagyok (100 dB átlag), idegi eredetű a hallásveszteségem, de hallókészüléket használok. Nekem a fülem szokott zúgni, különböző frekvenciákon (szerencsére ritkán). De olyankor is, ha zúg a fülem, hallok mindent magam körül. Max olyan, mint ha több lenne a háttérzaj.


CI: sajnos az agy működéséről még mindig keveset tudunk, és még kevésbé tudunk diagnosztizálni bármit is. Az viszont tény, hogy minél később ültetik be a CI-t, annál rosszabb... Mert az idegek elfelejtenek hallani, de gondolom ezt tudod. Ha jól veszem ki az írásaidból, már több, mint egy éve vesztetted el a hallásodat, és azóta sem orvosi, sem alternatív módon nem sikerült visszahozni azt.

Nem kellene mégis megpróbálni? Mert csak így derülhet ki az, hogy működik-e. Ha nem, akkor nem használod, de legalább megpróbáltad... Tudtommal a CI-t most már úgy ültetik be az ember fülébe, hogy azt már el is lehet távolítani, vagy ebben tévednék?

Tehát én mindenképpen biztatnálak arra, hogy csináltasd meg a műtétet. Rengeteg idő lesz amúgy is, mire azzal megtanulsz hallani.

Üdv,Swim

baudolino 2008.12.15. 12:46:13

Szerintem érdemes figyelni a belső hangokra,és nem vmivel elnyomni,pl zenegép,hallóka meg külső hangok(tv,hifi stb).
Lehet,hogy a tested jelez így neked valamiért.Sok minden lehetséges,de egy biztos: nem árt neked.Ha ezt elfogadod,akkor már nem is zavar annyira,és idővel előnyödre is tudod fordítani talán.:):):)
Vannak,kiknek stigmák jelennek meg a testükön,vannak,kik víziókat látnak,és vannak,kik belső hangokat hallanak...:D:D:D
(Az lényegtelen,h idegi eredetű e vagy sem,mindenesetre így vagy úgy,de ez ADOTTSÁG,éljetek vele!:D )

kisördög22 2008.12.16. 16:05:58

Nekem is szokott zúgni, csengeni, sziránázni a fülem... általában akkor, ha kiveszem a készüléket, de néha akkor is, amikor bent van a fülemben. Érdekes dolgok ezek... :)
süti beállítások módosítása