HTML

Hal(l)ogatom-a siket élet

"Saját szomorú létem Üzent nekem hadat. Már támad ellenségem- Nemrégen még szabad Utamat állják gyülevész Hadak, volt békém odavész. Sorsom merre halad? Ha a jel, Szeretet, feléd Mutat, meghallgatod az én Háladalaimat." /Hadewijch/ kérés,kérdés,panasz,óhaj, sóhaj,vendégposzt ide: hallogatom@gmail.com

Friss topikok

  • Tóth Ildikó: Az én 21 éves fiamtól minden évben elveszik a családi pótlékot,határozat nélkül egyszerüen nem kül... (2013.08.27. 16:18) Támogatások(k)?
  • Csetgab: Elnézést, hogy kétszer is leírtam, de az első hsz. ezidáig nem jelent meg. (2010.10.15. 20:35)
  • Szalakóta: Nem lehet, hogy az a betegség agyhártyagyulladás volt? (2010.05.19. 16:04)
  • Szalakóta: Mármint a szájról olvasás megtanulásában. (2010.03.23. 22:00) Szájrólolvasás
  • Szalakóta: Attól még lehet, hogy egy némának mutogatva kell útbaigazítást kérnie, mert biztos alap nélkül, ke... (2010.03.20. 14:42) Továbbra is:siket v süket?

2009.07.06. 12:10 Meiklokje

Felhivas

A Humán Várospolitikai Főpolgármester-helyettesi Iroda-bol kaptam az alabbi sajtokozlemenyt:

 

Színesebb velük a világ! 
 

Cél: felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékos és más hátrányos helyzetű  emberek művészi munkájára. 
 

Egész nyarat átívelő vándorkiállítás indult „Színesebb velünk a világ” címmel. A közel száz műalkotást fogyatékos és hátrányos helyzetű alkotók készítették. A főváros több pontján bemutatott műveket ősszel aukción lehet majd megvásárolni. A szervezők szeretnék elfogadtatni a társadalommal, hogy a tevékenység a fontos és nem az, hogy a produktumot ki valósítja meg. 
 

A keddi kiállításnyitón Horváth Csaba esélyegyenlőségért is felelős főpolgármester-helyettes elmondta: „Önmagában az a tény, hogy a segítségüket a mindennapi élethelyzetekben igénybe vevő társaink lehetőséget kaptak tehetségük kibontakoztatására, bemutatására, már elismerést érdemel. Elismerést érdemel, mert olyan felfogásról tanúskodik, amelyik túllép a segítségnyújtás ma még korántsem megszokott, természetesnek és egyszerűnek tekinthető sztereotípiáin: miszerint elegendő, ha biztosítjuk a kerekes-székes vagy látássérült emberek számára az akadálymentes fizikai környezetet vagy lehetőséget teremtünk számukra a körülöttünk létező világ információinak érzékelésére és értelmezésére. A tárlat fényes bizonyítéka annak, hogy fogyatékossággal élő társainknak is a teljességre törekszenek. Örömeik, bánataik, érzéseik, gondjaik ugyanazok.” 
 

A Motiváció  Alapítvány az év elején hirdette meg a Színesebb velünk a világ című pályázatot. A felhívásra fogyatékos és hátrányos helyzetű alkotók jelentkezését várták. A több száz beérkezett pályamű közül Iványi-Bitter Brigitta művészettörténész választotta ki azokat az alkotásokat, amelyek a nagyközönség számára is láthatóak lesznek. A kiválasztás fogyatékosságtól függetlenül, szigorúan szakmai szempontok szerint történt. A kiállítás-sorozat végén egy aukció keretében licitálhatnak az érdeklődők a számukra legkedvesebb műre. Az aukció során befolyó teljes összeg az alkotókat illeti meg. 
 

A közel száz kiállított alkotás között találhatunk akvarelleket, olajfestményeket, számítógépes grafikákat, gyöngyből készült ékszereket és tojásfaragást is. A tárlat részét képezi továbbá egy fotóportré  sorozat is. 
 

A kiállítás-sorozatot szervező Motiváció Alapítvány azt a küldetést tűzte ki alapításakor, hogy programjaikkal hozzájáruljanak a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedéséhez és az egyenrangú állampolgári élet megvalósításához és önálló életvitelükhöz. Az önálló életvitel fogalma az önrendelkezési jog gyakorlását jelenti azoknak az embereknek a számára, akik egyébként egymaguk önellátásra képtelenek. A fogyatékossággal élő személy, akárcsak a társadalom bármely más tagja, önmaga dönthet élete valamennyi fontos kérdésében, megválaszthatja lakóhelyét, tanulmányait, munkahelyét, szabadidős tevékenységeit. Még ha a sérültsége miatt ellátásra is szorul, például etetni, itatni kell, nem kezelhetik gyermekként vagy betegként!

Hitvallásuk Márai Sándor szavaival: Tegyünk meg mindent érte, de ne tegyünk meg semmit helyette! 
 
 

A kiállított alkotásokról készült digitális katalógus letölthető innen:

http://www.motivacio.hu/sites/default/files/Motivacio_Alapitvany_szinesebb_velunk_a_vilag_katalogus.pdf 
 

További helyszínek 
 

2009. július 6. – július 17.Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK)

Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 3.

2009. július 21. – július 31. Aranytíz Művelődési Központ

Budapest, V. kerület, Arany János utca 10

2009. szeptember 8. – szeptember 13. Ability Park

Budapest, VI. kerület, Dessewffy utca 18-20.

2009. szeptember 10. 17:30Aukció

Ability Park

Budapest, VI. kerület, Dessewffy utca 18-20.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hallogatom.blog.hu/api/trackback/id/tr741229542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása